Jeugdzorg

Werken in de jeugdzorg

vacatures Jeugdzorg

Kom jij werken bij XTRN?

Solliciteer direct!

Werken in de jeugdzorg

Vind snel jouw  droombaan in de jeugdzorg bij XTRN. Wij zijn gespecialiseerd in het uit handen nemen van complexe zorgvraagstukken voor onze partners. Samen zorgen wij ervoor dat jouw kwaliteiten volledig worden benut. Wij weten precies wat onze partners nodig hebben en kunnen jou  daarom optimaal voorbereiden op je nieuwe functie. XTRN werkt als onderaannemer in de zorg. Je bent in dienst bij XTRN als jeugdzorgspecialist en wordt extern ingezet bij diverse jeugdzorginstellingen om te ondersteunen en te adviseren. 

Werken in de jeugdzorg via XTRN betekent dat je in dienst komt van XTRN. Hierdoor profiteer je van: 

  • Meer zekerheid dan werken op uitzendbasis
  • Aantrekkelijk salaris; boven cao-niveau
  • Veel ruimte voor ontwikkeling en diverse opleidingsmogelijkheden
  • Flexibele werktijden; bepaal zelf je uren

Daarnaast bieden wij onze parttime werknemers de mogelijkheid om te reizen met onze poolauto’s en kunnen onze fulltime werknemers eventueel gebruikmaken van een leaseauto. 

Werkvelden

Op het gebied van jeugdzorg zijn wij gespecialiseerd in het inzetten van zorgondersteuners bij personeelstekorten en speciale projecten in onder andere: 

  • Jeugdinstellingen
  • Speciaal onderwijs
  • Ambulante jeugdzorg
  • Kinderopvang (specifieke doelgroepen)

Veelgestelde vragen over werken in de jeugdzorg

Welke opleiding heb ik nodig om te werken in de jeugdzorg?

Mbo Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg

Deze  praktijkgerichte opleiding wordt aangeboden door het ROC. De dagopleiding Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg niveau 4 duurt drie tot vier jaar. Om deze opleiding te volgen is een vmbo-diploma of overgangsbewijs naar havo/vwo vereist. 

Mbo Basisopleiding Jeugdzorg

De mbo-opleiding Jeugdzorg is goed te combineren met een baan. De praktijkgerichte opleiding wordt aangeboden door het NCOI en duurt zes maanden. 

Hbo Social Work (profiel jeugd)

De hbo-opleiding Social Work is er in zowel de duaal, deeltijd als de voltijd variant. Om deze opleiding te volgen is een havo/vwo of mbo niveau 4 diploma vereist. 

Hoe ziet een baan in de jeugdzorg eruit?

Werken in de jeugdzorg betekent dat jij  zorgt voor de jeugd. Je  creëert een betrouwbare omgeving waar kinderen en jongeren veilig in opgroeien en zich ontwikkelen. Daarnaast begeleid je jongeren met psychische problemen of een handicap. Met een combinatie van verschillende activiteiten, onderwijs en eventuele behandelingen doe je er alles aan om de problemen van de jeugd op te lossen en te voorkomen. 

Welke functies zijn er in de jeugdzorg? 

Er zijn diverse banen in de jeugdzorg, denk aan pedagogisch medewerkers, vervoersbegeleiders, vertrouwenspersonen, projectassistenten, groepsleiders en adviseurs. Benieuwd naar onze huidige vacatures?  Bekijk het aanbod  onderaan deze pagina. 

Contact

Voor meer informatie over werken in de jeugdzorg neem je contact met ons op via telefoonnummer  085 0185 172  of per e-mail via  werken@xtrn.nl. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00 uur. 

Bekijk hieronder alle jeugdzorg vacatures

Jeugdzorg
Niveau:
HBO
Dienstverband:
Partttime
Locatie:
Noord-Holland / Utrecht
Neem contact op
Jeugdzorg
Niveau:
MBO
Dienstverband:
Parttime/Fulltime
Locatie:
Noord-Holland / Utrecht
Neem contact op
Jeugdzorg
Niveau:
MBO
Dienstverband:
Parttime / Fulltime
Locatie:
Noord-Holland / Utrecht
Neem contact op
Jeugdzorg
Niveau:
HBO / MBO
Dienstverband:
Fulltime
Locatie:
Noord-Holland / Utrecht
Neem contact op